Cum să vinzi online?
Creează magazin online




09.04.2021
 



Cum să vinzi online? Creează magazin online!

I. De ce ai nevoie pentru a începe un magazin online?
II. Avantajele unui magazin online
III. Concluzii


De ce ai nevoie pentru a începe un magazin online?

Cele trei lucruri de care ai nevoie pentru a deschide un magazin online sunt:


  • Un nume de domeniu (acesta va fi numele magazinului tău online, adică magazinul-tau-online.ro)
  • Un cont de găzduire web (aici se află site-ul tău pe internet)
  • Un dezvoltator(web developer) sau o platformă în care să creezi magazinul online.

1. Nume domeniu
Orice website, deci și un magazin online, necesită un nume de domeniu pentru a-și configura prezența online. Proprietarul său, care poate fi o persoană sau firmă desemnată, înregistrează un nume de domeniu la un registrator (în cazul nostru rotld.ro pentru domeniile .ro) și îl leagă de magazinul online (name servere). Numele de domeniu este identificarea online a unui site web.

2. Gazduire web
Un server web găzduiește un magazin online sau orice tip de site. Funcțiile de găzduire web includ diverse software-uri utile, protocolul SSL pentru o conexiune securizată, suport pentru baze de date, caracteristici de securitate și alte funcții. De menționat faptul că serviciile de hosting au evoluat în ultimii ani și oferă gratuit funcții precum protecție DDOS arbor inclusă, stocare full SSD, trafic nelimitat și spațiu alocat mult mai mare decât în trecut. Aceste lucruri pot deveni un avantaj competitiv (dacă se alege o găzduire cu toate aceste funcții) din punct de vedere al vitezei de încărcare (criteriu de SEO), protecție în fața atacurilor etc.

3. Un dezvoltator sau o platforma
Growth Agency Un dezvoltator așa cum suntem și noi, cu experiență, îți asigură o calitate și funcționalitate foarte bună prin utilizarea a două platforme populare pe care le recomandăm: WordPress WooCommerce și Shopify. Preferăm WordPress și WooCommerce datorită faptului că există mii de template-uri profesionale pe care le putem folosi și care acoperă orice tip de afacere.
Un magazin online este un site web care vă permite să cumpărați și să vindeți bunuri, produse digitale sau servicii oricând, oriunde.


Avantajele unui magazin online

Avantajele de a deține un magazin online sunt numeroase și îți enumerăm doar câteva dintre cele mai importante:

  • un magazin online poate fi ținut "deschis" 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână
  • nu vei aștepta la cozi pentru a plăti
  • personalul necesar unui magazin online este mai puțin numeros decât cel necesar întreținerii unui magazin clasic
  • mentenanța necesară unui magazin online este mult mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor, comparativ cu cea necesară pentru a avea un magazin clasic
  • categoriile cu produse ale unui magazin online pot fi rearanjate prin câteva click-uri fără a necesita închiderea magazinului, pe când rearanjarea produselor într-un magazin clasic poate fi de durată
  • filtrarea produselor în funcție de anumite criterii, cel mai important fiind prețul, lucru practic imposibil de realizat într-un magazin clasic.


Concluzie

Ceea ce vedem astăzi este doar începutul. Experții estimează că informațiile digitale influențează peste 50% din vânzările la nivel global și că numărul crește rapid.

De ce vor continua vânzările online să crească atât de repede? De ce nu vor atinge maximul de potențial în curând? Oricine a cumpărat online știe cel puțin o parte din răspuns:


  • varietate mare de produse, cu posibilitatea de a căuta rapid exact produsul pe care îl dorești
  • prețurile sunt mai mici și ușor de comparat
  • este foarte convenabil pentru că poți face acest lucru de acasă sau de la serviciu.

Magazin online sau website de prezentare – ce ar trebui să alegi?

Alegerea dintre cele două depinde de nevoile și obiectivele companiei tale. Pentru dezvoltarea paginii web, va trebui să angajezi un web developer care să creeze pagina, să te ajute să o întreții în mod regulat și să remediezi problemele care apar.

Dacă nu dorești să vinzi online, cea mai bună alegere este un site de prezentare, din mai multe motive cum ar fi: viteza de încărcare, realizare rapidă a site-ului, costuri mai mici și multe altele.
Vezi aici oferta noastră pentru realizare website prezentare sau magazin online .