De ce să-ți optimizezi
website-ul pentru dispozitive
mobile în 2021




15.04.2021
 



De ce să-ți optimizezi website-ul pentru dispozitive mobile în 2021

Un studiu recent expune faptul ca achizițiile e-commerce de pe mobil vor ajunge la 73% la nivel global, în 2021. În acest context, susținut și de pandemie, în care comerțul se mută online, iar mobilul devine principalul device de comandă, este fundamental pentru un brand să aibă o prezență online de impact. Dar la fel de important este să-și optimizeze website-ul și toate formatele de promovare încât să fie nu doar mobile friendly, dar special create pentru acest device.

În era digitală, când oamenii sunt constant conectaţi la internet prin device-urile lor mobile, o abordare foarte inspirată este cea de a realiza orice experienţă online din perspectivă mobilă, în primă etapă. Faţă de vechea abordare, în care website-urile şi bannerele erau create iniţial pentru versiunea de desktop, acum se cere imperativ o reconsiderare a acestei paradigme.

Optimizare site pentru mobil Generarea primei versiuni mobile friendly poate determina marketerul să ierarhizeze mai bine elementele site-ului, să-şi structureze şi să-şi compacteze ideile în mod eficient şi să aleagă cele mai aerisite imagini, pentru un look minimalist în concordanţă cu vizualurile moderne.

Beneficiile optimizarii website-urilor pentru mobil


  • 1. Îmbunătățirea UX - experiența utilizatorului pe website-ul brandului tău este esențială. Cu cât poate naviga mai ușor, prinde mai rapid informația de bază și găsi ceea ce caută imediat, cu atât rata de conversie crește, iar posibilitatea unei noi vizite este maximizată.
  • 2. Creșterea vitezei de încărcare - când îți optimizezi website-ul conform standardelor mobile, atunci pagina se va încărca mai rapid. Site-urile care nu sunt optimizate corespunzător pentru dispozitive mobile durează adesea să se încarce, mai ales atunci când utilizează elemente Flash. Iar dacă website-ul întârzie să se încarce, majoritatea vizitatorilor nu vor aștepta.
  • 3. Îmbunătățirea SEO - inițial, optimizarea website-ului pentru mobil nu influența SEO, dar odată cu creșterea numărului de utilizatori pe mobil, Google și-a schimbat algoritmii. Aceasta înseamnă că, dacă nu ai un site web optimizat pentru utilizare pe mobil, nu se va afișa la fel de mult în căutările targetului, precum paginile competiției care a implementat acest lucru.


Dacă vrei să te asiguri că beneficiezi de cele mai importante măsuri de optimizare a website-ului pentru device-uri mobile, specialiștii de la Growth Agency ți-au pregătit cele mai eficiente soluții pentru o implementare rapidă și cu rezultate garantate. Contactează-ne!